Welke babyproducten gebruik ik voor de eerste zes maanden?

Geschatte leestijd: 4 minuten

Als je een baby krijgt – of twee – heb je een heleboel spullen nodig voor die eerste zes maanden. In sommige dingen heb je wellicht een uitgesproken mening, maar over een heleboel babyproducten zul je je waarschijnlijk eerst willen in lezen. Ik zet hier op een rijtje welke spullen ik gebruik voor mijn tweeling, misschien brengt het je op ideeën.

Welke babyfles gebruik ik?

Baby L met zijn Dr. Brown's Options+ Anti-Colic Standaard Fles.
Baby L. met zijn Dr. Brown’s fles.

Ik gebruik de Dr. Brown’s Options+ Anti-colic Standaard Fles. Hier heb ik zelf geen onderzoek naar gedaan. We kregen deze in het ziekenhuis en mochten de flesjes ook mee naar huis nemen. Omdat ze goed dronken hiermee, heb ik er voor gekozen deze te houden. Ik vind het hele fijne flessen, het anti-koliek ventielsysteem in deze Dr. Brown’s fles zorgt er denk ik echt voor dat de jongens minder boertjes hoeven te laten.

Ook fijn aan deze fles is dat ik er precies twee naast elkaar in het thermovak van de luiertas passen. Ideaal als ik met de tweeling ergens heen ga en flesjes mee wil nemen voor ze. Het enige nadeel van deze fles is dat het anti-koliek ventiel goed schoongemaakt moet worden. Wel krijg je er een speciaal borsteltje bij, waarmee je in het ventiel kunt komen. Daarnaast mag de fles gewoon in de vaatwasser, ook erg handig bij babyproducten in die eerste maanden.

Welke borstkolf heb ik gebruikt?

Ik heb de eerste drie maanden gekolfd. Borstvoeding was hier een ingewikkeld verhaal – daarover in een latere blog meer – maar daardoor heb ik drie maanden fulltime gekolfd. In het ziekenhuis werd een kolf van Medela gebruikt, dus was voor mij de keus voor Medela snel gemaakt. Omdat ik drie weken in het ziekenhuis heb verbleven met mijn tweeling en ik daar elke keer een kolf van de gang moest gebruiken, heb ik zelf de Medela Freestyle Flex aangeschaft.

Dit is de enige elektrische borstkolf van Medela die een accu heeft en draagbaar is. In het ziekenhuis was dat heel makkelijk, dan maakte het niet uit of ik bij een stopcontact zat. Ook thuis was dit met de tweeling heel makkelijk, zeker in combinatie met de Medela kolfbeha had ik toch iets makkelijker mijn handen vrij dan ik met een gewone kolf had.

Welke billendoekjes gebruik ik?

Oké, toegegeven: billendoekjes gebruik je waarschijnlijk veel langer dan alleen die eerste zes maanden, maar het is wel echt een onmisbaar babyproduct. Zelf ben ik redelijk bewust bezig met welke verzorgingsmiddelen ik kies. Zo gebruik ik zelf shampoo zonder onder andere sulfaten, parabenen, kleurstoffen en heb ik een natuurlijk afwasmiddel. Ik wil in mijn babydoekjes dus ook zo min mogelijk vreemde stoffen. Ik vond een artikel van De Consumentenbond over babydoekjes en het aantal ingrediënten dat er in zit. De Water Wipes stonden daarin bovenaan met maar twee ingrediënten, water en grapefruit extract.

Deze Water Wipes babydoekjes zijn wel prijzig, dus ik heb ook de Kruidvat waterdoekjes uitgeprobeerd, maar ik ben na één verpakking direct weer overgestapt naar de Water Wipes. Deze zijn heerlijk vochtig en zo krijg ik zelfs de meest vieze billetjes met maar enkele doekjes schoon. Ook kan ik zo lekker de gezichtjes van de tweeling ermee poetsen. Een nadeel: soms zijn de bovenste billendoekjes wat droog. Je kunt dit oplossen door de Water Wipes ondersteboven te bewaren. Dit staat ook op de verpakking.

Welke kinderwagen heb ik voor de tweeling?

Ik was er eigenlijk al meteen over uit dat ik een tweelingkinderwagen wilde waar de jongens naast elkaar zouden liggen en zitten. Omdat ik dit een hele belangrijke keus vond en een kinderwagen waarschijnlijk de duurste aankoop van alle babyproducten is, heb ik me hier heel goed in verdiept. Ik heb reviews gelezen, ben in babywinkels gaan kijken en heb tests gelezen van onder andere de Consumentenbond. Mijn keus viel na al deze onderzoeken op de Bugaboo Donkey.

De eerste wandeling met de tweelingkinderwagen Bugaboo Donkey
De eerste wandeling met de Bugaboo Donkey!

En wat ben ik blij met de Bugaboo Donkey tweelingkinderwagen! De eerste zes maanden kunnen de jongens in reiswiegjes naast elkaar liggen. Er hoort ook een Maxi-Cosi beugel bij zodat ik de autostoeltjes op het onderstel van de Bugaboo kan zetten. Na die eerste zes maanden kun je de reiswiegjes ombouwen tot kinderzitjes. Ideaal, zo multifunctioneel. Ik heb dan ook geen moment spijt gehad van mijn keuze voor de Bugaboo Donkey.