Tummy Time: op de buik oefenen met een lama

Geschatte leestijd: 4 minuten

Stel je dit voor: twee baby’s waarbij het echt tijd voor wat Tummy Time. Ik leg ze op hun buik en observeer. Baby J houdt trots en vol inspanning zijn hoofdje omhoog. Yes! Baby L kijkt even naar zijn broertje en legt dan zijn hoofd neer. Op die manier ligt hij vervolgens tevreden om zich heen te kijken. Hij lijkt zelfs in slaap te vallen. Oh….

Dat is niet helemaal hoe deze mama het in gedachten had, dus daar moet verandering in komen! Laat ik nou al een hele tijd een verlanglijstje hebben van speelgoed voor beide baby’s. Een van de dingen op het lijstje is een knuffellama van Fisher Price. Deze Groei-met-mij Buiklig Lama is multifunctioneel en daar ben ik groot fan van. Ik vind het prettig als speelgoed wat langer meegaan, zodat ik niet continu nieuwe dingen hoef te kopen.

Deze lama kan met mijn kindjes meegroeien. Als ze op hun rug liggen, kunnen ze zichzelf of hun broertje in de spiegel bekijken, maar ze kunnen tijdens hun Tummy Time ook over de rug van de lama liggen en zichzelf op die manier opdrukken als ze op hun buik liggen. Als ze straks groter zijn, kunnen ze ook er zittend mee spelen. Ook zit er een rammelaar en een bijtring bij. Ik kan niet wachten om deze lama uit te proberen met mijn jongens.

Een buikligtrainer voor tummy time

Een buikligtrainer kan een babytje helpen om zijn hoofdje omhoog te houden en te leren op zijn onderarmen of handjes te steunen. Zeker voor jonge kinderen die nog niet zo sterk zijn, kan het een uitkomst zijn. Ik koos voor deze lama en niet voor een “gewone” buikligtrainer omdat ze met deze lama van Fisher Price ook samen kunnen spelen. Ik kan een van de jongens over de rug van de lama leggen terwijl ik zijn broertje zo neerleg dat hij in het spiegeltje kan kijken. Het spiegeltje kun je namelijk aan vastmaken aan het blaadje dat deze tummy time lama in zijn bek heeft.

Toen de lama arriveerde, wilde ik het direct uitproberen met Baby L, omdat hij wel wat hulp van een lama kan gebruiken. Het eerste wat ik merkte, is dat de lama makkelijk omvalt door het gewicht van de nek. Dat is wel jammer, omdat hier ook het spiegeltje aan zit. Die spiegel is dan wel weer verrassend goed. Terwijl ik Baby L op de lama legde, zag ik Baby J aandachtig naar zichzelf kijken in de spiegel. Zou hij denken dat hij zijn broertje ziet, of zichzelf?

Baby L lag al direct trots en vrolijk om zich heen te kijken, blij lachend naar Baby J die naast hem op zijn rug lag. In plaats van steunen op zijn onderarmpjes, wat hij meestal doet, probeerde hij nu op zijn handjes te leunen! Wat heerlijk om te zien. Ik ben erg blij met de lama. Ik weet niet of ze deze nog steeds zo leuk vinden als ze wat ouder worden, maar dit is in ieder geval al goed geslaagd.

L&J Rating: 4 van 5 sterren

Deze Groei-met-mij Buiklig Lama doet wat ‘ie moet doen: hij stimuleert mijn jongens om hun hoofdje omhoog te houden en op hun handen en armpjes te steunen. Ik geef geen 5 sterren, omdat ik het jammer vind dat de lama makkelijk omvalt.